7. Wudu' (Afvaskning)

Wudu' indebærer, at man vasker, med vand, de almindeligvis udsatte kropsdele mindst en gang d.v.s. ansigtet, hænderne og armene op til albuerne samt fødderne og at stryge en fjerdedel af hovedet. Det er obligatorisk før hver obligatorisk eller frivillig bøn for at gå rundt om Ka'ba'en og berøre Koranen med bare hænder.

Wudu' udføres på følgende måde:

Man bør sikre sig, at det vand, man skal bruge, er rent.

Hav intentionen om at udføre wudu' for at bede, hvis man vil bede, efter at have udført det.

Reciter: "Bismillahir-Rahmanir-Rahim" (d.v.s. Guds Navn, den Barmhjertige, den Nådige).

Vask hænderne op til håndledene tre gange og glem ikke mellemrummet mellem fingrene.

Rens munden med en børste eller finger og gurgl med vand tre gange.

Rens næseborene med vand tre gange.

Vask ansigtet fra panden til hagen og fra øre til øre tre gange.

Vask højre arm efterfulgt af den venstre op til albuerne tre gange.

Stryg mindst en fjerdedel af hovedet med våde hænder, før de våde spidser på lillefingrene indeni, og de våde tommelfingre på ydersiden af ørerne, og før håndfladerne over nakken og siderne på halsen.

Til sidst vaskes fødderne op til (og indbefattet) anklerne, den højre fod først og derpå den venstre, og passe på også at vaske mellem tæerne, hver tre gange.

De obligatoriske handlinger er følgende:

At vaske ansigtet.

Vaske begge arme op til, og indbefattet, albuerne.

Stryge en fjerdel af hovedet med våde hænder.

Vaske begge fødder op til, og inklusive, anklerne.

De følgende handlinger ugyldiggør wudu':

Alt, der kommer ud af de to private dele (for og bag): affaldsstoffer, urin, vind, wadi (et tykt, hvidt sekret, der kommer efter urineren, mazi (en hvid, klistret væske, der flyder fra seksualorganerne, når man tænker på samleje eller forspil o.s.v.) samt prostatisk væske. Sæd, menstruationsblod og efterfødselsblod kræver ghusl.

Udstrømning af blod, pus eller gul materie fra et sår, blæne, bums eller lignende, hvis der er så meget, at det flyder ud over sårets mund.

At kaste en mundfuld op.

Fysisk kontakt, for fornøjelse, mellem mænd og kvinder uden nogen forhindringer (f. eks. tøj). Hvis penis's hoved forsvinder ind i en kvindes vagina, kræves ghusl.

Tab af bevidsthed gennem søvn, døsighed eller forgiftning.

Midlertidig sindssygdom, besvimelse, hysteri eller forgiftning.

Hørlig latter under bønnen.

Tørre Rene, Indendørs Sko Af (Khuffayn)

Når man udfører wudu', kan man stryge henover sine rene, indendørs sko en enkelt gang med våde hænder i stedet for at vaske fødderne.

Skoene skal være vandtætte og dække hele foden op til, og indbefattet, anklerne. De må ikke have huller, der er mere end tre fingres bredde. Det betyder ikke noget, hvis deres åbninger er så brede, at fødderne kan ses, hvis man kigger ned på dem.

De skal passe, være stærke og seje nok til at fødderne ikke stikker ud af dem, og de må ikke falde sammen, når man har gået fem kilometer i dem.

De må ikke være lavet af træ, glas eller metal.

Man må tage skoene på, efter man har vasket fødderne, mens man udfører afvaskning. Man kan have dem på hele dagen, hvis man er hjemme. Hvis man er på rejse, kan man have dem på i tre sammenhængende dage.

Read 959 times
In order to make a comment, please login or register
SIMILAR QUESTIONS