MAHDI'EN OG MESSIAS'EN

Det er måske det vigtigste element af de sidste ting. Både jøder og kristne forventer en Messias henimod slutningen af tiden og anser hans komme som et tegn på den endelige, verdensomspændende sejr for hver af dem.

Islamiske kilder nævner begge individer. Shi'amuslimerne lægger særlig stor vægt på Mahdi'en, som, de siger, hedder Muhammad. Han er den tolvte (og sidste) Imam i en række imamer, som begyndte med 'Ali ibn Abi Talib, Profetens fætter og den fjerde kalif. Mahdi'en forsvandt, da han var 74 år gammel, og vil genkomme, når verden er fuld af uretfærdighed, og genoprette retfærdighed.

Flertallet af muslimer betragter Mahdi'en som en, der vil komme, når tidernes ende er nær, når den islamiske verden er besejret, og alle islamiske principper er under omfattende angreb. Sammen med Messias'en vil Mahdi'en forsvare Islams principper mod de ateistiske og materialistiske tendenser og genoplive det religiøse liv. Han vil slutte både Dajjalens og Sufyanens herredømme.

Ifølge visse nutidige tænkere og lærde, inklusive Said Nursi, er Mahdi'en ikke en enkelt person, men snarere navnet på en global islamisk genopvågnen. Den falder i tre perioder, som hver især vil være repræsenteret af en person og hans gruppe. Dens ledere vil være velbevandrede i religiøse videnskaber, have de højeste moralske standarder, kende tidens sociopolitiske og økonomiske betingelser og være udstyret med de rette kvalifikationer for lederskab. Lederen af den første periode vil, sammen med sine tilhængere, forsvare de islamiske principper mod materialistiske tendenser og udstille dem på passende måde. I den anden periode vil de genoplivede islamiske principper blive fremmet i mange dele af verden. Den tredje periode vil se en global genoplivning af religiøst liv.

Den tredje periode vil mest sandsynligt følge efter invasionen af Gog og Magog, der vil afbryde den anden periode. Kristendommen vil, ifølge relevante islamiske kilder, blive befriet fra dens lån fra bestemte gamle religioner og filosofier og trække nærmere til Islam. Kristendommen og Islam vil samarbejde om at tilbagevise angrebene fra Gog og Magog og befri verden for deres invasion. Videnskaberne vil udvikle sig til det ypperste. Man vil bygge byer i himlen, og det vil blive let at rejse der. Måske som resultat af fremskridt indenfor genetikken vil et granatæble være tilstrækkeligt for op til 20 mennesker, og dens skal vil give dem skygge. Den hvede, der kan dyrkes på balkonen af et lille hus, vil være nok til at ernære en familie i et år.

Vi vil uddybe den messianske mission, der tilskrives Jesus i islamiske kilder efter slutningen på dette afsnit, under en separat titel.

 

Read 1 times
In order to make a comment, please login or register
SIMILAR QUESTIONS