Nødvendige (Men Ikke Obligatoriske) ting for at fuldstændiggøre bønnen

For at fuldstændiggøre bønnen skal man recitere korrekt, forståeligt og tydeligt; udføre alle de obligatoriske handlinger korrekt og i den rigtige rækkefølge; være i ro; rette kroppen op, når man står, bøjer sig og gør prostration; bøj, gør prostration og stå op efter bøjning og før prostration, og sid mellem prostrationerne mindst lige så længe, det tager at sige Subhana'llah.

Medmindre der er en acceptabel forhindring, bør bønnerne gøres i fællesskab.

Hvis man beder alene, skal man recitere Surat al-Fatiha og en del af Koranen lydløst i både de obligatoriske og de frivillige bønner, man beder i løbet af dagen. Om natten kan man recitere lydløst eller hørligt. I fællesbøn bør imamen (bønnelederen) recitere hørligt i alle rak'at om morgenen, jumu'a, tarawih og witr bønner samt i de to første rak'at i aften- og sen aftenbønnerne. I alle rak'at i middags- og eftermiddagsbønnerne bør han recitere lydløst, ligeledes den sidste rak'at i aftenbønnen samt de sidste to rak'at i den sene aftenbøn.

Man sidder mellem den anden og den tredje rak'at i de bønner, der har tre eller fire rak'at.

De obligatoriske handlinger under bønnen bør gøres i rækkefølge, uden at man foretager sig noget andet mellem dem.

Man afslutter bønnen ved at hilse til begge sider, idet man siger: as-salamu 'alaykum wa-rahmatu'llah.

Man har oprigtighed, ydmyghed og koncentration. Bøn er den vigtigste slags tilbedelse, så den skal udføres på bedst mulige måde. Udover at opfylde de obligatoriske og nødvendige handlinger er bøn i ydmyghed, i yderste oprigtighed og koncentration på Gud, essentiel.

 

Read 1 times
In order to make a comment, please login or register
SIMILAR QUESTIONS