Profetens kærlighed til børn

Af Isa Kuyucuoglu


Profeten Muhammed var et menneske, der elskede og beskyttede børn meget. Hver gang han mødte børn, hilste, omfavnede og kyssede han dem med stor kærlighed. Han lod dem ride på sin kamel og legede med dem.


Når han besøgte sin datter Fatima legede han tit med sine børnebørn Hasan og Husayn. Han elskede ikke kun sin families børn. Når han så et barn på gaden, talte han til det og legede med det. Det var meget almindeligt for ham at lege med små børn.


Hvis han havde en frugt, dadel eller noget at spise i hånden, gav han det til et barn. Han kunne godt lide at dele noget med de små børn.


En dag kom en "beduin " (en der lever i ørkenen) hen til ham, mens profeten omfavnede og kyssede sit barnebarn. Beduinen blev forvirret og sagde: "Du elsker børn så meget.


Vi viser aldrig så meget kærlighed til vores børn, som du har gjort. Jeg har ti børn, men jeg har aldrig taget dem på mit skød og kysset dem ". Profeten blev ked af det og sagde: "Hvis du er frataget kærligheds- og medlidenhedsfølelsen for dine børn, hvad kan jeg så gøre?"


I den Hellige Profets tid var der en dreng, som hed Anas, som tjente hos Profeten i mange år. Han fortalte med længsel: "I de ti år jeg boede hos ham, lavede jeg også ting, han ikke brød sig om, men han skældte mig aldrig ud. Han var altid venlig og kærlig mod mig.


Nogle gange bebrejdede folk mig for de ting, jeg gjorde. Han forsvarede mig og sagde. "Lad være med at kritisere Anas.


Det han gør, er rigtigt og fornuftigt. " Anas fortalte videre, at Profeten aldrig skældte ham ud for noget, han havde gjort, eller for noget han ikke burde have gjort. Anas sagde: "Jeg har aldrig set et menneske der elsker sine børn og sin familie så højt som profeten Muhammed (fvh) ".


Ingen har sat så stor pris på børn som ham. Det vil du selv lægge mærke til, når du læser følgende historier.


Rafi Ibn Amr var en lille, fræk dreng. Han kastede sten på en mands dadeltræ i byen Madina. Det blev manden meget sur over.


En dag fik manden fat i Rafi, tog ham til Profeten og beklagede sig over drengen. Han sagde: "Denne dreng har kastet sten på mine dadler, og han har ødelagt min have".


Profeten kaldte Rafi hen til sig. I stedet for at skælde Rafi ud, satte han ham på sit skød, og omfavnede ham og sagde: "Min lille dreng, hvorfor har du kastet sten på dadeltræerne?" Rafi skammede sig. Han var meget flov. Han prøvede at forsvare sig og sagde: "Men jeg var sulten. Jeg stenede træet for at få noget at spise. "Profeten kiggede kærligt på drengen og smilede. (Der var en mildhed og varme i hans blik). Med en blid stemme sagde han til Rafi: "Lad være med at stene træerne mere, min lille ven. Spis de dadler, der allerede ligger på jorden under træet. "


 


Da hans børnebørn Hasan og Husayin var små tilbragte de mange af deres dage hos profeten, elskede deres bedstefar, profeten Muhammed meget, dag kom de ind i moskéen og gik rundt blandt menigheden. Profeten Muhammed ledte bønnen. Et hans børnebørn gik igennem menigheden og hen Profeten. Han kravlede op på profetens ryg.


Profeten forlængede bønnen, dvs. han ble liggende på gulvet i knælende stilling, indtil har barnebarn steg ned fra hans ryg. Menigheden kunne ikke forstå, hvorfor han havde forlænget bønnen. Da de blev færdig med bønnen, spurgte de efter en grund, og Profeten svarede, at han ventede på, at barnebarnet ville stige ned fra hans ryg.


Profeten ville med disse hændelser være e forbillede for menigheden med hensyn til, hvordan ma skal behandle børn.


En af de store tjenester, som Profeten Muhammed gjorde for menneskeheden, var at afskaffe drabene på pigebørn. I gamle dage var der nogle stammer i Arabien, som betragtede pigefødsler som en skam for deres familie.


De dræbte derfor de nyfødte pigebørn. Profeter. Muhammed afskaffede denne umenneskelige, grusomme tradition. Dette fortæller, at han har vist stor kærlighed til børn.

Read 121 times
In order to make a comment, please login or register
SIMILAR QUESTIONS