Sammenhæng mellem troen og livet

Når man kigger på sine omgivelser på den smukke natur og på det store univers, ser man, at der er en fantastisk orden og smuk harmoni. Der er også en sammenhæng i vores krop. En baby bliver født, vokser, bliver barn, ung, gammel og dør til sidst. Man kan selv mærke denne udvikling i sit eget liv.


Et lille frø, som så es i jorden, bliver efter en bestemt tid en sød rodfrugt, en dejlig grøntsag eller et stort træ. Vi ser, at blomsterfrøene giver blomster, træerne giver frugter. Fuglene flyver, synger og bygger rede. Vores energikilde Solen står op om morgenen og går ned om aftenen. Månen stråler om natten. Alting  hænger sammen og fungerer godt med hinanden. Den orden og harmoni, som vi ser på Jorden planlægges af den Almægtige Gud, Allah.


Man kan blive glad for livet og opleve mange spændende ting i sit liv. Men man kan også have forskellige problemer i sit liv. Allah har sendt os til denne verden for at se, hvilke mennesker, der vil gøre de gode gerninger.


Hver dag bliver mennesket testet af sine gerninger. De problemer, som man oplever i sit liv, må man ikke være bange for. For det første skal man være tålmodig over for de problemer man oplever. For det andet må man aldrig miste sit håb for fremtiden. Hvis man mister sit håb, sine forventninger og sin livsglæde, får man også et dårligt helbred. Problemerne kan måske være til gavn for os i denne og den næste verden.


At tro på Allah giver mennesket styrke og kræfter til at løse sine problemer i tilværelsen. Man tror på Allah, der kender og ser ens problemer. Den tro giver os håb og livsglæde.


Selv om Den Eksisterende Allah ved alt og ser alt, kan vi ikke se Ham. For han har ikke givet os evner, egenskaber og sanser til at kunne se Ham. Skabningerne er ikke i stand til at forstå og omfatte deres Skaber. At man ikke kan se en ting, betyder ikke nødvendigvis, at den ikke eksistere. Selv om Den Almægtige Magt (Allah) ikke kan ses med synssansen, kan Han ses og forstås gennem de forskellige skabninger i Universet. Denne verden, planeterne og universet er et tegn på Allahs eksistens. De evner og sanser som Allah har givet os har ikke kapacitet nok til at se Allah selv.


Selv om man ikke kan se sjælen, ved vi godt, at der er en sjæl i menneskets krop. Der er smør i mælken, men man kan ikke se den. Man kan heller ikke se vinden, der blæser eller tanker i menneskets hjerne. Den orden og harmoni, der er i vores nære omgivelser og i omverdenen viser, at der er en magt, der bestemmer og styrer alle begivenhederne.


Alle skabninger eksisterer i Allahs skaberværk De syngende fugle, de duftende blomstrer, de brægende lam, de rislende åer og legende børn er blevet til ved hjælp af Allahs skaberværk. Allahs magt omgiver, omfatter og opnår alt. Alting bliver til med Allahs viden, vilje og magt. Det er Allah, der giver liv til os og tager vores liv tilbage.


Muslimer tror ikke, at Gud kan begrænses i tid og rum. Allah er i hele tiden alle steder. Han ved, hvad man tænker, taler, gør og føler. Mennesket kan nænne sig Allah ved tilbedelse og gode gerninger. Muslimer tror på


Allah og beder om hjælp fra Allah. Al den viden og de evner, som mennesket har, er Allahs gave til mennesket.


På samme måde som mennesket har Allah også egenskaber, evner og sanser, men Allahs evner, attributter og sanser er evige og endeløse og kan derfor ikke sammenlignes med menneskers evner og egenskaber. Han ser, hører og ved alt. Vores sanser er meget begrænsede og små i forhold til Hans. Mennesket kan ikke se, høre og vide alt. Islams hellig bog Koran fortæller om det.


Denne tro gør muslimerne vågne over for de ting der sker i tilværelsen. Enhver handling har konsekvens. I den næste verden bliver man stillet til regnskab overfor de ting, som man har gjort i denne verden.


Øjnene når Ham ikke, men Han når øjnene og Han er Den, der kender de mindste ting, den Alvidende. (Kap, 6: 103)


Alle kan tage fejl og begå synder. Det er menneskeligt at tage fejl. De fejl og synder, som man begår, sårer vores følelser, og vi føler anger. Hjælpen, der kan slette disse følelser, kommer igen fra Allah. Han ved, at mennesker ikke er engle, og at vi kan tage fejl og begå synder.


Han er barmhjertig og nådig overfor sine skabninger, især overfor mennesker. Allahs vilje til at tilgive er ubegrænset . Man må derfor aldrig miste sin tro og sit håb om tilgivelse. Muslimer nævner Allahs navne alle steder og beder om hjælp. Muslimer ved, at Allah er med menneskerne hele tiden. Denne tro gør dem glade  og lykkelige.

Read 3 times
In order to make a comment, please login or register
SIMILAR QUESTIONS