Hvad er grunden til dette, og hvorfor og hvordan kan en person behøve alle disse ting?

The Details of the Question
Nogle af Profetens Traditioner siger, at nogle af Paradisets indvånere vil blive givet et sted, der er lige så stort som verden, og at de vil blive skænket hundrede tusinder af paladser. Hvad er grunden til dette, og hvorfor og hvordan kan en person behøve alle disse ting?
The Answer

Dear Brother / Sister,

Hvis vi mennesker blot var faste genstande, et vegeterende væsen bestående af en mave, eller kun havde en begrænset, tung, enkel og flygtig fysisk eller dyrisk krop, ville vi ikke eje eller fortjene så mange paladser eller andre velsignelser. Men vi er et omfattende mirakel af Guddommelig Magt. Hvis vi beherskede denne verden og brugte al dens rigdom og nydelse til at tilfredsstille vore uudviklede sansers og evners behov, ville vi stadig ikke kunne tilfredsstille vor grådighed gennem vort korte liv. Men hvis vi har en uendelig kapacitet i en evig glædens bolig, og hvis vi banker på den uendelige Barmhjertigheds dør i det uendelige behovs tungemål, vil vi modtage den Guddommelige overflod, der beskrives i sådanne hadith. Vi vil fremlægge en sammenligning for at illustrere denne ophøjede sandhed.

På samme måde som denne have i dalen, har hver en vingård og have i denne by en forskellig ejer. Hver en fugl, spurv eller honningbi, der kun har en håndfuld korn, kan måske sige: "Alle denne bys vingårde og haver er mine steder til rekreation." Hver kan besidde denne by og inkludere den i sin ejendom. Den kendsgerning, at andre deler den med os, ophæver ikke dens regel. Et sandt menneskeligt menneske siger måske: "Skaberen gjorde verden til mit hjem, med solen som den store lampe og stjernerne som dets elektriske lys. Jorden er min vugge, dækket med blomstrende tæpper", og derpå takke Gud. Denne konklusion bliver ikke ophævet, fordi andre bor i dette "hus". Tværtimod beundrer skabningerne dette hjem og holder af dets udsmykninger.

Hvis, under henvisning til menneskelighed, vi eller selv en fugl ønskede at påberåbe sig kontrollen med sådant et udstrakt område i denne trange, kortvarige verden og at modtage sådan en overvældende gave, hvorfor skulle vi da anse det for utænkeligt, at vi vil eje sådan en ejendom i en bred, evig glædens bolig?

De, der bor i Paradis (som er lavet af lys, ubegrænset, vid og evig), vil have legemer, der besidder åndens styrke og lethed såvel som forestillingsevnens hastighed. De vil være i stand til at være på utallige steder samtidigt og modtage nydelser på uendeligt mange måder. Det passer sig for det evige Paradis, og den endeløse Barmhjertighed og den Sandfærdige Referent fortalte os, at virkeligheden og sandheden er således. Men under alle omstændigheder kan disse enorme sandheder ikke vejes på vore sinds bittesmå vægte.

 

Viden om Islam

Forfatter:
Viden om Islam
Subject Categories:
Read 4 times
In order to make a comment, please login or register
SIMILAR QUESTIONS